19 юни 2011

Живей активно! №6


  

Днес (19.06.2011), се проведе за шеста поредна година кампанията/събитието "Живей активно" на Нестле България, с подкрепата на Столична община и неръждивите активни Софиянци =D
Бая народ си бяхме...

Що е то?
Първо две думи „какво е това” за тези, които не знаят… "Живей активно" е акция, целяща хората (не само в Столицата, прави се и по курортите, мисля) като цяло да живеят по-здравословно, да спортуват, да се движат, да .. живеят активно. Събитието се провежда за шести път и сценарият е винаги един и същ и винаги достатъчно добър: в 10ч. се прави сбирка на НДК, откъдето се тръгва по блокираната от пешеходци Витошка до Южен парк. В Южен парк Нестле (и компания) организират няколко сцени, които човек трябва да обиколи, за да си събере печати или просто да се нарадва или да се включи в някакво състезание/надпревара и да печели награди. Естествено около тези сцени настава пълен хаос и мини-ръгби турнири, но какво пък, това пак си е активна дейност =D Това продължава докъм 13ч., когато започва концерт – винаги има концерт. За съжаление обаче хората ги е страх от жегата и недостатъчно остават за концерта и донякъде не ги обвинявам, въпреки че те губят… но за това после.
Вело транспорт ftw*

Като всяка година свежи лица, спортни натури, шампиони и известни личности бяха гости на събитието, но с тази разлика, че този път имаше и велопоход от Театъра до НДК. Което е чудесно и се надявам всяка година да предшества старта на кампанията! Хората, разбира се, бяха много, но и много разпръснати, че да се направи реален птичи поглед. Масово народът тръгна към Южен парк, преди официално да започне похода. Дали заради жега, дали от желание да са първи на събитията там (по-вероятно), не знам. Колкото и водещият (Део) да им обясняваше да НЕ тръгват към парка… сякаш хората чуваха само „парка! … Южен Парк… !!” =D Както и да е… Животни сме си, стадо сме си. Като тръгне групичка от 5 човека, след нея 5 се подлъжат, други 50 са вече на автоматик след тях.. =D
 За да мотивират хората и да си направят адската рекламна кампания, Нестле отново раздаваха тениски и шапки, на дошлите малко по-рано и склонни да се доредят за такива. Този път до младежите, които ги раздаваха, имаше и охрана – браво за което! Не че пак ги нямаше тия, дето взимат по няколко, обличат-събличат и се редят за втора и трета, грабят и си тръгват… но то без тях не може, за съжаление. Жалко е, че някои хора само това ги мотивира, а други и това не успява, но.. хора разни (и заразни, както казвам често х)) ). Имаше и множество хвърлени пликчета от тениски по земята, което бе доста грозно. За щастие имаше и кой да чисти, но все пак - грозно и типично! Колкото и неприятни картини да има, все пак доброто настроение винаги надделява, особено в подходяща компания. Сравнение с преди 2 години, когато хората грабеха от кашоните и почти се биеха, сега си бе направо цивилизовано. Или поне не съм обърнал внимание =)

Самото събитие, през моите очи
Сцената Живей Активно
 Реших да не идвам с колело заради приятелите, които не можеха; взехме си тениски и шапки, поизпекохме се, но вече запасени със слънцезащитен крем е друго. Препоръчвам го на всеки, тръгнал на "Живей активно", особено оставащ за концерта!! Изчакахме камиона-водач, но хората ли бързаха, той ли бързаше… беше твърде бърз този преход от НДК до Южния. Вървях си с нормална скорост, която не смятам, че е за разходка… 
Водата бе доста студена, а времето доста горещо...
 Стигнахме до фонтаните и там по-смелите /не-срамежливите/ наскочиха вътре. Беше чудесно и само да ги гледа човек =D Жалко, че не след дълго полицията ги изкара от там… не знам, догодина, ако Нестле измислят някаква пръскалка на някоя от поляните, мисля, че ще сберат МНОГО(!!) народ там =DDD Разбирам, че не е редно във фонтан да се къпят, но предвид жегата и цялото настроение, хората си бяха напълно в правото.
Редящи се да тичат вързани, състезавайки се за заешки ушички

 На една от сцените раздаваха заешки уши.. т.е. Нестлев…скуикевски…xD~ ушички. Жестоки, но бяхме закъснели да се състезаваме за тях =/ Но пък имаше огромно гушкаво зайче, което да компенсира, lol. Имаше и Мики-Маус! Отново имаше сцена за кучета, някои от които облечени във фланелки (кой подемоните сложи ЛЪ в тази дума) и с шапки, което е малко… загуба за мен, но – мое мнение. Особено интересна бе сцената на Маги. Похвала просто за тези диви и красиви танци и техните изпълнители ^^ b Концертът дойде по-рано с тях! Всъщност може би трябваше и да започне с тях… Супер бяха!

След това дойде момент за самия концерт. Честно казано – българска (поп/рап) музика не слушам. Но на живо нещата са много, много различни. Ще накача някои клипове във vbox. Ако участващите в тях или Нестле България/организаторите имат проблем със съдържанието и искат да ги разкарам от нета, моля да се свържат с мен, няма да е проблем. Все пак станахме свидетели на тепърва-имащи-да-излизат парчета, доколкото разбрах. Рязал съм малки части, за да имам и снимки от изпълненията... тъй че всъщност станаха нещо като превюта =D
Бийтбокса направо ме изуми... слабо е това клипче спрямо реалните звуци.. трябва да се слуша на живо!
А, не съм кой знае какъв фен на Део, но браво на него – бе страхотен водещ! Дори раздаде автографи, които не ми се вярваше, че успява да докарва във въздуха но.. ето че бе успял!

Евала и на групичката, аплодираща всеки спечелил нещо!! Така трябва!!
Евала и на супер-дядя, който изтанцува целия концерт, предполагам повечето, които бяха там, знаят за кого говоря.
Благодаря и на Нестле България.. заслужават си рекламата. Това събитие е нещо като национален ден на пешеходеца у нас. Дано още дълги години го поддържат и все повече народ да се сещат да се движат и извън единия ден, в който го правим организирано =D
Нескафе се раздваше само на 18+ =D
Бележка: не сочи мен, просто добър ъгъл и добра позиция х))
Бележка: не, не гледа мен х))Бележка: мнее, не сочат мен х))


Това е от мен за тази година.. догодина пак! ;D
Още снимки: [coming soon…?]
 ПП: Ако някой се познае и не желае да присъства на тази страница, или от Нестле/Живей активно намерят аудио-видео/картинковия материал за нарушаващ нечии права, само кажете/свържете се с мен, ще сменя или премахна необходимото.
 ПП2: Имам непрофесионален навик да снимам всьо, което снима мен... та...
ПП3: Да отидеш в Южен парк и да не видиш патките е като да идеш в Дисниленд и да не видиш Мики Маус...


 ПП4: Вече е открит и новият музей за Съвременно изкуство... но бяхме твърде изтощени да го разглеждаме...Обаче като споменах съвременно изкуство... една друга страхотна атракция в София за деня бе..
ПП5: Сигурно си умирате от кеф, не знам кои сте, но - сте се справили страхотно с паметника х)) Гавра е може би, да, но е страхотно изпълнение!

_______________
We All are some kind of Family :!:
www.SayanMk.info
Изображение

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Помисли и Tи!
Можете да използвате някои HTML маркери