06 февруари 2012

Карфур Илиянци

Кликнете {тук} за пълен размер или {тук} и ползвайте лупата за цял екран.


Карфур Илиянци : Carrefour Sofia 2

~карта и първо впечатление~
Съдържа {
Предистория
Карфур Илиянци
Касите
На излизане
Един плюс
Равносметка
Карта };


Не знам защо, но по някаква странна за природата ми и времената причина, от Карфур решиха да открият маркет НАУМ. В смисъл – без никаква рекламна и маркетингова акция, без шум, без НИЩО. Преди време имаше една инфо-табела на мястото – снимката оградена с червено на картата, че нещо се строи. Много хубаво.. изведнъж Януари, някъде към 20-ти може би, се появиха слухове, че се строи Карфур Илиянци. В гуугъл нищо не се намираше въпреки, че бе топ-търсене (излизаше като подсказка). Странно. Накрая в блога „пещерата на неандерталеца”, bozho/”неандерталеца”, написа, че откриването ще е най-вероятно Април, вероятно воден от тази табелка (нз де, но и аз така смятах). Това бе най-логичното. Обаче изведнъж пак по слухове и по торбички се разбра, че Карфур е изведнъж открит! И на малко места в нета се появи новина за откриването с доста оскъдна бих казал, снимка на входа. Но това всъщност НЕ Е ВХОДА! Та…

Карфур Илиянци е открил на 25.01.2012! Без ума- без дума, тихо и кротко. Може би заради поледиците, не знам. Намира се на ИлиЯнтзи, ВЪТРЕ в самото Илиянци. Всъщност по-зле: В СРЕДАТА на Илиянци! За повече инфо вижте картата, постарах се. Тъй като честно казано ми бе доста депресираща разходка в Неделя следобед да го издиря.

Предистория

Аз обичам Карфур (The Mall). Уча близо до него и често го навестявах. За мен това бе най-добрия хипермаркет, супер добре подреден, супер просторен, неописуемо голям избор от стоки -- страхотен отвсякъде! Много често го посещавах..

Издирването на новия Карфур

Реших да ида в Неделя следобед (5.02/2012). Голяма грешка. Работното време на Карфур е 9:00 – 21:00. Да, но в 14 часа, Неделя, в снежен ден, на Илиянци няма ЖИВА ДУША. Почувствах се като някакъв… нарушител на забранена зона. Бях почти сам. На 100-200 метра се засичаха хора с по торбичка на Карфур, което ми бе последната надежда. Не бях ходил скоро до Илиянци, а ми е близо. Посрещаха ме маса банери със стрелки сочещи навсякъде за откриването на Карфур Илиянци. За щастие помнех къде беше строежа с червените колони (снимката оградена в червено). Стигнах там, където имаше стрелка да се връщам (влязох от задния вход, както се вижда). Но продължих защото се виждаше и следващият червен портал, който си личеше, че не е за Технополис (снимката оградена с жълто на картата). Реших че са закрили Технополис o_O Влязох и пред мен се извиси един несъществуващ доскоро коридор, супер натъкмен, с множество (е, не са хиляди и милиони) стъклени КУТИЙКИ “soon-to-be-stores”. Тръгнах по депресиращо празния и самотен коридор, след като бях стигнал до средата на Илиянци срещайки само тръгващи си търговци на 100+ метра… и в дъното на този коридор – КАРФУР блесна от нищото.

Карфур Илиянци

Честно казано, имайки толкова силно впечатление от Карфур The Mall, останах разочарован. Ролята която изигра „Издирването” със сигурност внесе също значителна доза депресия и неприятност в усещането. Имах очаквания. Влязох в пустошта заредена до дупка с хранителни стоки тип локално магазинче, с надеждата да открия всички домашни потреби, които бях намислил да разглеждам в другия Карфур – нъцки. В този Карфур няма никаква техника, а домашните потреби (тигани, готварски принадлежности и прочее) са един ред. Цяло чудо е че си намерих силиконова четка. В първия момент подредбата ми напомни на Пикадили повече от Карфур или друго. Нямаше почти никакви промоции. Всичко беше на намиращи-се-и-в-кауфланд цени. Разглеждах, разглеждах, най-сетне стигнах до щанда с подправки, който очаквах да е по-богат и да открия боя за тесто, каквато има в другия Карфур – нямаше. Нещо съвсем ми се довкисна надъхаността, която имах като чух че ще има Карфур в квартала. Претенциозност предполагам, мой проблем, но и стигането до там много повлия. Цените не са лоши, естествено, Карфур си е. Като открих стоките типични за Карфур (ориз и боб Аррива (мнооого добри), и кашкавал НЕДА, вече ми поолекна и знаех/знам че пак ще ида. Единственото по-интересно в този карфур обаче остава мизерния по размер (ДАНО го направят МНОГО по-голям) щанд с „made in china/tai/japan” продукти. Внасяни соеви сосове, сума видове спагети/”нуудълси”, нори (водораслите за опаковане на суши) и т.н. Е, скъпи са за съжаление, но е хубаво да знаеш, че има къде да ги откриеш в квартала и поне да ги опиташ някога. Това бе единственото което ме зарадва в тази ТРЕТИНА от реалния Карфур…

Касите

Най-най-най-най-най –огромният мега-хипер-ужасяващ момент обаче се появи на касите. Всъщност – бяха самите каси! То почти ги нямаше!! Бях взел 3-4 неща на кръст, запълних цялата редица! Касите на CBA и новите каси на Billa ми се сториха големи сравнение с това. Шок и ужас. Не можах да си събера навреме нещата докато стоките на следващия човек заваляха над моите. Що за обслужване, що за удобство.. пестене на място ли какво? ОТВРАТ. За двама и повече – ок, но сам човек? Да плащам ли, да прибирам стоки ли? Ужст!

Един плюс

Вместо стандартните сини кошчета които носиш и побират почти колкото ти е нужно, в Карфур Илиянци има кошници тип куфар-екскурзиант. Кошница на колелца, която дърпаш като куфар. Много интересно и оригинално (поне аз не бях виждал такива).

На излизане

Освен неприятното усещане след касите и подреждането на нещата в движение, пак се изправих пред тунелите на депресията. Мда, оказа се, че има и друг, напречно на този по който дойдох. Изглежда водеше към МОЛ ИЛИЯНЦИ. Имаше зелени стрелки тип „изход”. Реших да пробвам, ако ще ми спести малко ходене. Там пък СЪВСЕМ нямаше НИКОЙ. Но аз съм инат… никъде не пишеше че не може. Ходих, ходих и изведнъж се оказах в средата на Мол Илиянци, както очаквах. На затвореният* Мол Илиянци, трябваше да отбележа. Пустош. Излязох през задния изход, след като изтръпнах при мисълта че може да е заключен вече и ще трябва да се връщам. Не помня в Мол Илиянци да има такава голяма дупка в стената и тунел.. но от друга страна не помня и на завоя за Технополис да има тунел направо… На прибиране видях хора да пъхат рекламни брошури, та се надявам оплакванията ми да се оправдаят скоро и да е било просто заради студовете…

Равносметка

За продуктите, които Карфур осигурява на София – ще ходя, да. За всичко останало изглежда Кауфланд си остава №1 в квартала, честно – за съжаление, очаквах доста повече.
   1. От всички места – в средата на Илиянци?? В The Mall хората си обикалят до 4-тия етаж и паркингите с количките… тук дали ще може да обикаляме Илиянци с количките на Карфур, след като сме напазарували?
   2. От всички места в Илиянци – В СРЕДАТА? Разбирам, че ще се ползва този вход, който се строи още и той е точно срещу паркинга, но все пак…
   3. 1+2 = работно време от 9 (ок) до 21 часа (моля?). Кой подяволите след 16 часа би отишъл към Илиянци. Или да влиза по пустите коридори, или по празните алеи, ако не е с кола  че да спре пред входа.
   4. От всички места на които може да има хипермаркет, той да е в средата на пазар и на него да се продават само (предимно, но по-скоро е САМО, сравнение с оригиналния Карфур) хранителни стоки?!?! ЗАЩО?! Очаква се хората да влизат за по кроасан? Струва ли си?!?
   5. Никаквата реклама, липсата на официален уебсайт, липсата на каквато и да е медийна реклама… на какво разчитат маркетинг-PR или там както и да се казват, на Карфур?! На хора като мен и моята концепция за реклама*? Браво, но..
   6. И как подяволите ще ходя с колело? Трябва да плащам за паркинг? Или да го връзвам някъде извън Илиянци?!? Някой дреме ли му за колоездачите D=


Карта

 Сега виждам, че не съм добавил пътя от централният вход. Влизате и САМО НАПРАВО. Влизате от входа до скоро само за Технополис и пак - САМО направо. Ако не разбирате нещо по картата - питайте ;D  Кликнете {тук} за пълен размер или {тук} и ползвайте лупата за цял екран.
_______________
We All are some kind of Family :!:
www.SayanMk.info
Изображение

1 коментар:

Помисли и Tи!
Можете да използвате някои HTML маркери