30 март 2011

Краят на света

Източник:  Donald Brownlee/Peter Ward,
илюстрация от книгата The Life and Death of Planet Earth


Една тема за краят на живота, краят на Всичко, краят на Вселената, краят на Земята, Краят на края, краят на краищата, краят на времето и други подобни краища, включително, както обичам да го наричам „Денят на Страшният Съд”. Трябва да си го представите с гласа на Онзи дубльор от 90-тте години, който бе гласа на всеки един герой от тогавашните филми излезли на VHS. Монотонен, дълбок, лишен от емоция, записан на магнитна лента…


Като начало, ще пробвам да направя един кратък обзор на датите, в които света е трябвало (или пък è) свършил света, откакто се помня (а преди това е имало още 5 пъти по толкова):

- Първо опитахме 1999 (по-ранни опити не помня), когато трябваше да настъпи второто пришествие.. или поне това бе най-популярното де.
- 2000 година - новото хилядолетие, очаквахме тока да спре и никога повече да не тръгне. Може би не заради края на света, но подробности не са нужни за такива събития!! :-0 Имаше дума и за компютърната революция, в която всички компютри щяха да се стопят (??). Друго, че 2000 делено на 3 = 666,66~в период... което е дяволското число (… в период …). Най-популярната версия за две хилядната година май беше идването на Месията (чиято идея нали уж е да бъде спасител х)) ) и дори някакви християни били виждали налитащи ангели малко преди НГ... пияндета. Някои очаквахме и идването на извънземни и фатален първи контакт.
- 20.01.2001 = 2001.2001, трябваше света да свърши. Както и 20.02.2002. Така си го напасваме вече 10 години и все изпускаме!!! :-0
- 2004 - Армагедон (филмът с Брус Уилис и хубавата песничка все едно, но с още по-неприятен край)
- 2008 (21 Март) - В Библията има записани кодове, които ако се дешифрират като хората, излиза, че на тази дата Англия ще започне война, която ще се превърне в световната и последната за нас, хората, тъй като в кода е записано цялата история на човечеството от раждането на Адам до унищожението ни 2008ма :-0
- 2010 - Начало на Третата световна война + ядрени оръжия и в последствие (+5 години) нашествие на мюсюлманите в Европа
- 2011 (21 Май), според библията (за кой ли път) никой няма да бъде спасен от вечните мъки. По-късно същата година светът ще бъде унищожен от огън! През това време очаквайте зомбита (мъртви хора) да се надигнат от гробовете си, при което ще има силни земетресения.
- 2012 (12/21) - според Майския календар, земята се върти на цикли съществуване. Шестият цикъл започва на тази дата. А естествено, за да започне новия, стария свършва. Как – е спорно е, но естествено, като за нас, най-популярната версия си е с катаклизъм, край на света :-0
- 2014 - през 1514та година Папа Лео 9-ти пише "Няма да видя края на света, който ще е след точно 500 години от сега!!"
- 2025 - като човек кацне (пак?) на Луната и ѝ наруши баланса и тя се срути върху нас :-0 !!! Ако не - метеорит! Ако не.. абе ще го измислим, има време!
- 3797 - Нострадамус е казал, че планетата ни вече ще е мъртво космическо тяло!! След войните на Марс от 3005-та…
и т.н. и т.н…

Държа да отбележа, че може да намерите несъответствие с датите, тъй като различни сектантски групи, конспиратори и нормални хора, на които им е скучно, разтръбяват свой версии и тълкувания на нещата. Което ще направи Нострадамус някой ден прав, по един или друг начин =D Като онази фраза на Хари Морант: „Ако живееш всеки ден сякаш ти е последен, то един ден неизбежно ще се окажеш прав.” Версии за краища на света, за предсказания, за тълкуване на символи и прочее конспирации можете да намерите в интернет безброй. В момента най-популярната теория е за 2012-та година, но вече сериозността все повече отпада при коментарите около нея. Особено след онзи филм…

Аз няма да отхвърлям обаче нито една от тези дати, до доказване на противното. В крайна сметка не се знае дали пък света не е свършил - просто може да не сме разбрали! А по какъв начин вече е свършил, тук също мога да направя един списък:

- Денят, в който машините ще въстанат срещу хората
- Денят, в който ще започне (и/или свърши) най-голямата междучовешка война
- Денят, в който метеор ще заличи вида ни
- Денят, в който ще настане великият потоп (отново)
- Денят, в който Земята ще ни отмъсти за небрежното ни отношение към природата
- Денят, в който Сатан(ата) ще обладае хората и ще настане free for all („свободно за всички” в пряк превод, е сценарии за проиграване на дадена игра, в която всеки е сам за себе си и се опитва да отстрани всички противници)
- Денят, в който извънземните ще ни превземат, ще ни заразят и т.н.
- Денят, в който ще настане новата ледникова епоха
- Денят, в който слънцето ще изгасне или взриви
- Денят, в който Луната ще се забие в Земята
- Денят, в който времето на Земята ще свърши (виж картинката)
- Денят, в който вакумът ще погълне всичко, за да настъпи новото начало (прераждане на вселената, теорията за голямото свиване/сгъчкване/сгъване)
- Денят, в който Месията ще дойде да ни накаже
- Денят, в който Бог ще ни накаже
- Денят, в който чумата ще се върне
- Денят, в който Бог ще оцени за последен път човечеството и ще го очисти от неправедните
- Денят, в който настъпва последната фаза на Рагнарок или Калки…
- Денят, в който Земята ще спре да се върти (но пак не толкова меко, като във филма)

ДЕНЯТ НА СТРАШНИЯТ СЪД :-0 (просто двойно-членувано звучи по-добре…) е събитие, което може и да е вече настъпило. Най-малкото събитието е настъпило в един куп фиктивни вселени, които по теорията за мултивселената, дори съществуват реално. От философска гледна точка, зависи какво разбираме под свят, първо, че да мислим къде е започнал или кога и как ще свърши. Едва ли света ще свърши когато всички го очакват, а и понятието „свърши” е такава мъгла, че даде повод за още толкова теории за „Краят” да се появят. Краят е започнал още със самото Начало, ако е имало такова. Така поне действат нещата около нас – започват от вече съществуващо нещо, стават Това, което можем да наречем по определен начин и спират да бъдат Това по някое време. Но съставните части остават… Също като живота и смъртта. Всяко начало си има по един или друг начин – край. От краищата нас винаги ни е страх, въпреки, че ни обграждат и въпреки, че винаги представляват едно ново начало. А да не говорим, че според начините на представяне, с изключение на религиозно-обвързаните, които са доста тесногръди, краят ще е и нещо много, много красиво! 

Поне ако не друго, света свършва доста често! (перверзниците вън! x)) )
Ако изпуснете, винаги има следващ път!

_______________
We All are some kind of Family :!:
www.SayanMk.info
Изображение

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Помисли и Tи!
Можете да използвате някои HTML маркери