01 декември 2010

Ползвайте изкуствена елхичка - спестете пари, спасете дръвче

Ползвайте изкуствена елхичка - спестете пари, спасете дръвче!! 


  Ако все още нямате коледно дръвче или тепърва мислите да вземате - купете изкуствена елхичка/борче - спестете си пари за повече играчки и подаръци, а и спасете дърво! За да порасне, на едно дърво са му нужни години! Да се отсече и сложи за 20 дни вкъщи да изсъхне си е чисто убийство! Искате да ви "мирише на Коледа", искате "детето да я усети, както вие сте я усещали" - има и други начини! Едно е да отчупиш 2-3 клончета от бора на баба, от вилата или от приятел, друго е да отсечеш дърво. Ефектът дори ще е и по-добър с две клонки, които може да окачите на прозорец/стена/врата! Да не споменавам, че ще спестите и чистене на килими/под от останките от жалното дръвче! И нима като го украсите, ще се забелязва разликата? Нима е по-добре да рискувате да изсъхне и да се подпали? Нима е по-добре да се драскате на клонките му при украсата? Нима като сложите подаръците отдолу, ще гледате елхата?Така ли се създава коледно настроение?! Благодарение на китайците, естествено, има такъв огромен избор от изкуствени елхи, че можете да си намерите перфектната. Можете да си я нагласите, както си желаете. Можете да си я сгънете и да си я ползвате и догодина. Може да си я сложите в ъгъл все едно е потънала в стената. Може да я изкривите на всякакви страни и да стои пъти по-стабилно от отсечено дърво. Може да използвате самите ѝ "клони" за връзване на играчките даже =D

   Оправдания от типа "те така и така са ги отсекли и са ги убили - и да не си купя, пак ще ги отсекат", можете да си ги разправяте на огледалото, ако сериозно си вярвате. Секат ги именно заради ВАС и това ви мислене! И не - да си вземете в саксия също не е решение. Колко ще издържи, мислите, това зимно растение в апартаментите ви? Ако имате къща или вила, на която да го посадите - става, ок, пробвайте, но трябваше ли да чакате до Коледа, за да купите? Такива си се продават и без да наближават празници.

   Да - едно време бяха ужасно изглеждащи и тъпо направени изкуствените елхи, че и много скъпи, но отдавна вече не е така.. Миналата Коледа си взехме елха 240 см, супер-добре изглеждаща, разглобяема, метални тръби и прочее за 14лв от ИлиЯнци. Ще я ползвам сума години. Както ползвам 2-те си малки изкуствени елхички от години насам. Вие ще ги дадете тези пари за нямащо и метър, убито дръвче, което ще гледате как се скапва пред очите ви за 20-тина дни?

   И не на последно място: ако искате да видите истински иглолистни дръвчета, ако искате наистина да ви замирише на борчета - просто идете на планина по празниците! Разходете се, разтъпчете се, поснимайте се, порадвайте се на природата! Тези горе на снимката са миналогодишни нови, малки борчета в областта Железница, Софийско. Оставете ги да пораснат!!


_______________
We All are some kind of Family :!:
www.SayanMk.info
Изображение

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Помисли и Tи!
Можете да използвате някои HTML маркери