24 юни 2012

Живей Активно 7


Панорма на сцената и публиката

  
Не мина толкова добре, колкото очаквах ;( Като събитие.. иначе аз си изкарах страхотно де, пак. И догодина – отново ще.

Съдържание:
Свързани теми
Живей Активно VII
Какво е живей активно?
Защо посещавам това събитие?
Снимки

Свързани теми:

Живей Активно VII

Тениски/шапки, вечният проблем
Миналия път повече ми хареса организацията. Тогава имаше щандове за раздаване и две-три момчета, отличителни, които караха хората да минават между тях, за да се формира нещо подобно на редица и да се минава и излиза цивилизовано, до колкото това е възможно. Естествено никога този процес не е минавал без проблеми, но този път беше грозно. Тия шатри, разглобяващи се при по-силен вятър, нямаше как да понесат десетки и стотици души, особено когато измежду тях има разни комплексари имащи се за велики разбутвачи на населението, ръгащи с лакти и събаряйки всичко по пътя си навън от тълпата. Не става така. Грозно е. И на всеки излязъл човек 30 други искаха да влязат на мястото му. Не става и така. Но не става и с шатра, отворена от две страни! Раздавайте само от едно-единствено място и стройте хората с някакви ограничители, след като Общината помага на събитието, едва ли ще се затрудни жандармерията да стовари 20-тина бариери. Политиката този път бе сменена и раздаването започна към 10ч., докато Део отчаяно се опитваше да накара хората да се махнат от тълпите и да разгряват с танц, който не ми хареса особено. Пак - нестава така. Не че аз не умрях от смях на „опашката”, но това е защото имаше достатъчно весели млади хора, които го обръщаха на майтап и бях с компания. И за капак на всичко по едно време им казали на момчетата да спрат да раздават, при което хората се нагнетиха още повече. И те се изнервиха от разбутваниците и почнаха разни разправии и обвинения от типа „вие не знаете за какво сте тука”… което беше грозно, макар и да е факт за някакъв процент от блъскащите се. Но това винаги е било така. И винаги е имало „хитреци”, които взимат по 2(+) комплекта. Винаги е имало хора, които са там за безплатните тениски. И няма как да извикаш на една тълпа хора „крачка назад”. Не става! Нестле трябваше отдавна да са осъзнали това и мислех, че след охраната миналата година вече нещата ще са по-добре. А тогава ги раздаваха и от по-рано и съответно не съм се и бутал. Не че толкова ми пречи, аз съм там за идеята и настроението. За протокола: взех си само шапка, тъй като не съм нито ръгбист, нито ми се ще да ставам такъв, когато тениските бяха свършили, вече стана доста по-спокойно. 
Редящи се активно и сутрешна активна разгрявка на екрана

Това с огражданията го предлагам не за първи път, но мога и друго да предложа: чисто и просто – идвате, танцувате/правите някаква АКТИВНОСТ и тогава/по време, получавате тениска. Иначе НЕ. Никакви тенти за раздаване на произволен принцип!! И тук, както и много се шегувахме, не мога да не отбележа – блъскането си е бая активност!! Особено като трябва да издържаш на напъните на някои бунтарчета, които биха минали през теб без да му мислят… Но винаги има такива в една тълпа, колкото и по-голям процент да са културните, те не правят толкова впечатление.
Имам и друго предложение: тръгваме всички от НДК към парка и на някое място (би било добре да е посредата или към края, но ще трябва за доста време да се отцепи пътя), едни КПП-та, през които хората минават по един (примерно 10тина такива пункта) и получават екипировка, след което я навличат веднага и както тълпата е цветна изведнъж побелява =D  Има как да се измисли!
           
Спортни игри
Тичане на три крака нямаше =/ На стената във фб бяха постнали, че ще е на Нескуик сцената, отидохме – само баскетбол. Питахме печатащите момичета- казаха да питаме водещ. Ама как да му се натресем насред сцената да го питаме? Не става.. отказахме се, но случайно попаднах на една организаторка от друга сцена, която каза да търся организаторката на Нескуик сцената – много благодаря! =) Отидохме там, тя пък зад 2-3 полицаи, зад оградителна лента, имаше дооста работа х)) В крайна сметка ни видя, питах я и се оказа че има време до състезанието, защото с баскета става твърде голяма лудница. Разходихме се, и докато се върнем  -всичко бе свършило. Те точно си тръгваха =/ Намерих я и я питах пак, оказа се, че сме единствените поинтересували се от записаните за надбягването и съответно тръгнахме да си ходим, но тя ни настигна и ни даде едни наградки колкото бе могла да награби, за служебната ни победа =D Много ѝ благодаря! И се надявам догодина да има. За протокола, пак: ние пък си се вързахме след концерта и потичахме из парка за идеята!! =D И не че скромнича, но щяхме да спечелим така или иначе мехехех.. =Р

Мнооого исках да дойда с колело, но твърде мн дъжд се сипеше, когато трябваше да тръгна в квартала ми =/ Но от друга страна не си представям как щях да се разминавам с хората х)) Как пък се случи такъв ден да вали сутринта…
Записването за игри във фб беше страхотна идея, но както винаги хората се сетиха в последния момент. А от всички записали се за надбягване на 3 крака явно само ние имахме смелостта да издирим организатор =)

Сцени
Този път бе на сянка за концерта, но хората пак бяха на големия пек х)) добре, че имахме чадъри! Жалко, но няма как и кога да се направи, че да е по-сенчесто.. добре, че се появиха облачета.
Сцената на Маги отново беше най-готиното нещо на Живей Активно! Най-много живот има в танците. Браво на танцьорките, беше надъхващо.
Заради кофтито време не можах да посетя със синчето сцената за родители и бебета, но се радвам, че я имаше! Предвид блъсканиците, се радвам донякъде, че жена ми реши да остане вкъщи с детето заради времето…
Както и миналата година, най-доброто от концерта бе Скилър : ) И както всеки път, каквото и клипче и снимка да качи човек, няма нищо общо с реалността и звука, който това момче вади!
Скилър отново показа капацитета на басовете на сцената

Цялостно си прекарах добре, естествено. Няма кой да ти го направи весело, ако сам не си го. За това и винаги се ходи с приятели =) Но миналата година бе по-добро.
Жалко е, че винаги стават такива лудници. Може би трябва да се направи някакъв инфо-център-щанд, в който хората да идат да питат къде какво се прави, вместо всички да се въртят като мухи без глави, чудейки се как и от къде могат да вземат нещо. Не им завиждам на водещите и как се оправят тия хорица – евала им правя за усилията. По самите сцени си е нещо като мини-мазало тип шапки-тениски. Хората трябва повече да се строяват. Не сме стигнали до там в развитието си, че да се самоорганизираме по подразбиране.

Догодина пак!

Пак сцената

Какво е Живей Активно?
„Живей активно" е акция, целяща хората (не само в Столицата, прави се и по курортите по-късно през лятото) да живеят по-здравословно, да спортуват, да се движат, да живеят активно, а не деградивно. Събитието се провежда за седми път и сценарият е винаги един и същ и винаги достатъчно добър: в 10ч. се прави сбирка на НДК, откъдето се тръгва по блокираната от пешеходци Витошка до Южен парк. Преди това се прави мини-вело преходче и този път имаше и събиране на алтернативни начини за придвижване – ролери, скейтове. В Южен парк Нестле (и компания) организират няколко сцени, които човек трябва да обиколи, за да си събере печати или просто да се нарадва или да се включи в някакво състезание/надпревара и да печели награди. Естествено около тези сцени настава пълен хаос и мини-ръгби турнири, но какво пък, това пак си е активна дейност =D Това продължава докъм 13ч., когато започва концерт – винаги има концерт. За съжаление обаче хората ги е страх от жегата и недостатъчно остават за концерта и донякъде не ги обвинявам, въпреки че те губят…

Защо посещавам това събитие?
Това може да стане интересно на хората, които ме познават като анти-системна-корпортавна личност по начин на мислене. Все пак Нестле си правят мега-хипер реклама на „гърба” на хората дошли на поредната си разходка в парка и са си корпорация от всеки смисъл на дефиницията. Имам три причини… --1) Начинът, по който аз разсъждавам за рекламата (<- виж връзката). Тоест – да, аз съм си фен на продуктите на Нестле. --2) Защото са единствената корпорация, инвестираща в подобни здравословни кампании и акции, поемащи цялата организация по тях. Пъти по-лесно е да се прикачат за някое събитие и да си раздават рекламните материалчета, нали? Кой друг организира нещо, което би вдигнало и мързеливия софиянец от фотьойла си в Неделя, да излезе да се разходи, било то и за едната тениска. Да, не е това идеята, но нека бъдем реалисти – това се получава! Хората, които си се събираме заради т.3) ще си се съберем и без да ни раздават тениски и шапки. Ще се съберем и ще живеем активно и без Нестле да съществува. Но така се вдигат и хора, които не биха се навили току-така. И естествено --3) Защото събиране на млади и активни хора на едно място, разходка в парка с приятели и разни забавни за гледане дори само събития са винаги нещо приятно и повдигащо настроението. Защо пък да не се съберем където е многото народ. Спокойна разходка в парка може да си направим винаги =D

            Снимкиии

Доста мокро бе сутринта

Окъсняхме с тръгването този път и трябваше да вървим по тротоара =(

Сцената на Нескуик

Водещ организира надбягвания и отбелязва победителите

На това момче колко ли му беше жега в този костюм. Не го оставиха намира. Вземете още един заек за догодина, да се редуват или нещо такова х)) 

Нямаше турнир по тенисче тази година, но не пречеше хората да си цъкат ; )

А това се получава, като някой каже "раздават студено фрапе ей там" =D =D =D


Някои домашни любимци си почиват вече...

... докато други тичат с всички сили xD 

Сцената за огладняване

Don Omar - Danza Kuduro надъха доста народ да потанцуват ! Право в целта с тази песничка! 

.. и после нещо доста по-сложно и изискващо пространство х))


Дивна (отзад на сцената =D) с нейното "не можеш да мe спреш" и Криско с неговите "почивни дни", бяха основното нещо за което хората се бяха събрали, нали, освен Скилър =D

бтв, от групичката играещи на "Картоф", ако някой иска да се свърже с мен, имам поне още 3-4 снимки. Прииска ми се да се включа чак като ви гледах - т.е. гледах към сцената =D

Сянката е основен сборен пункт

Трябва да се благодари на МВР София..


За помоща оказана при събитието на младежите стараещи се да угодят на всички


























Ta, благодаря на Нестле България и още повече на приятелите, живеещи активно ;D
_______________
We All are some kind of Family :!:
www.SayanMk.info
Изображение

3 коментара:

  1. Кой получи само тениска :P

    ОтговорИзтриване
  2. Ee, не знам, не знам, който си може - си може :D Аз съм аматьор и отстъпвах като казваха да се дърпаме =D

    ОтговорИзтриване
  3. е за аматьорите шапки като за утеха ..... повече късмет следващата година ;)

    ОтговорИзтриване

Помисли и Tи!
Можете да използвате някои HTML маркери