25 февруари 2011

Абсурди: Дългове… или отмъщението на операторите?!



Ако не знаете за какво става дума, погледнете връзката в края, или четете надолу…


Става дума за следното: ВИЕ (повечето) имате договор с мобилен оператор, решавате да прекратите отношенията си с него. Правите го. При процеса никой нищо не ви споменава за дължими суми, дали такси прекратяване, дали за дни между прекратяването и нормалното потребление, дали за такса излизаща след прекратяването (що за прекратяване е това тогава?!?!), дали за нещо друго, това май още на никой не е ясно. Остава някаква сума за изплащане, от рода на 5-15лв. Ясно е друго – мобилният ви оператор, предоставя данните ви на трето лице. Данните ви, както и задължението ви. Въпросното трето (юридическо) лице, което бих нарекъл рекетьор, но ще използвам милата дума „бирник”, след неопределено време стига до вас в списъка си с „длъжници от които да събира такси” и ви праща писма, чието съдържание е меко казано стресиращо. В тях става дума как вие сте длъжници, как ако не си платите следва пращане на съдия изпълнител, прочее, прочее. Вие естествено няма как да помните, нито дори да подозирате, че имате неплатени сметки към БИВШИЯТ си мобилен оператор. Ако идете да ги питате, техните мили служители също няма да имат начин да ви отговорят за какво става дума, дори да знаеха за тези случаи, защото вие вече не фигурирате в базите им данни. 

Абсурдите накратко, че нервите ми не издържат като се сетя за какво става дума…
 - При прекъсване на договор с мобилен оператор, трябва месец след това да ги посещавате и питате дали не им дължите още нещо, че да не ви пратят съдия-изпълнител, посредством бирници… Вместо просто да ви поискат проклетите 5-15 лв при прекъсването на договора… Явно това е начинът да си отмъстят, че ги изоставяте?!!?!?

 
     - При останало подобно мистично задължение, мобилните оператори предоставят данните ви, напълно законно, по ангелите, на трети лица, които на тяхно място да ви ги поискат.
   
- Въпросните, с най-мило лице ви изпращат заплахи, аргументирайки се, че са били известили "някогаси". И ви обявяват за длъжници, полу-престъпници…

      - Ако откажете да платите неизвестния дълг към неизвестното юридическо лице, то пак – законно, по демоните, може да ви прати действително съдия изпълнител, за ваша сметка, което да направи дължимата такса от 5 на 805 лв.

А едно време ми беше странно, като четях наляво надясно вместо „България” да пише „Абсурдистан”. Отдавна вече не ми е, но не знам до кога мога да издържа такова потъпкване на личността. В тая държава, за да не те стъпчат и съблекат гол на улицата, трябва да си полу-юрист!! Иначе няма спасение, колкото и да си търси правата човек.

Противодействие:
 - При прекъсване на отношенията си с оператор, ви съветвам да влезете в поне 2-3 офиса, да попитате дали няма да ви изненада някой така приятно, след 2 години, със стари сметки. Това обаче записвайки си имената на служителите и офисите. Най-добре е да пишете и на централния офис на оператора. Абсурд с абсурдни методи се бори, какво да се прави.

     
- При евентуално пристигане на такова писмо: 
 
     o Обадете се, разберете за какъв дълг става дума; 
 
     o Запишете данните на фирмата, проверете я, вижте регистрирана ли е, има ли издаден сертификат за администратор на лични данни;   
      o Обадете се на бившия оператор, потърсете си правата там, макар и безсмислено, поне да им напомните за себе си …

      - Не бързайте да плащате преди горните 2 стъпки. Защо? Защото на бас се хващам, че с нашите лисичави съграждани, ще се намерят онези, които да се възползват от ситуацията. Ще се появят сега едни фиктивни рекетьори, ще започнат едни искания анонимни, за стари сметки… Това е то, Абсурдилгария…
Връзки:

Тук, за да не се повтарям, ще дам и още един от тези абсурди – отдалечените договори:

Връзки и източник на информация за статията:
бТВ, „Тази Сутрин”, 25.02.2011

За край ще сложа връзка, която още не съществува, а ще добавя по-късно:
За гарантираната анонимност и грешноразбраните права

Това е само част от абсурдите в България… за които ако тръгнат да се издават книги, то света ще види една дълга и мъчителна поредица която ще свърши едва тогава, когато всички участници се променят…


_______________
We All are some kind of Family :!:
www.SayanMk.info
Изображение

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Помисли и Tи!
Можете да използвате някои HTML маркери