28 февруари 2015

Законът на Дуда (Лъчезар Алексиев)!


Законът на Дуда (Лъчезар Алексиев)!

Не че първи го е измислил, но и в тия неща няма "първи", но все пак е някакъв "първи", предвид, че от него го чух далеч преди да започна да "вярвам" в квантовата физика. Всъщност законът няма точно определение, общо е нещо от сорта:
"Ако ти се случи нещо, или видиш нещо, което много отдавна не си, или никога не си правил/виждал, то неизбежно в следващите няколко часа до ден-два, ти ще го видиш и чуеш от място, което изобщо не очакваш, без да повдигаш темата и без да има някаква връзка с твоята случка/твоето виждане."

Пример, тъй като примерите лекуват всяка дефиниция:


Налага се да заминеш за Пловдив, виждаш на магистралата, малко преди Пловдив, огромна реклама на захарни заводи "Кристал" (супер чаените бисквитки дето правят) и ти прави странно впечатление. Никога досега не си ги виждал или чуваш, защото не пиеш прясно мляко. Прибираш се в София на следващия ден и брат/сестра/приятел ти вметват новината, че всъщност ей тия бисквити на масата са им любимите и те вчера са разбрали, че са български и се правят в един завод в Пловдивско май.  Хм?

Пример 2, айде няма да се отнасям толкова:
Минаваш през книжарницата и случайно виждаш "книга Х". Привлича ти окото. Прибираш се. Отиваш при баба си на следващия ден, за да я завариш как случайно решила да чете нейното старо копие на "книга х", която тя много харесва, но ти нито си знаел, нито си я виждал тази книга преди...

Пример 3:
Мислиш си за някой, някой за който не си се сещал от "100 години", мислиш да му пишеш, нямаш време. Утре той ти пише. Сетил се за теб, че не сте си писали от "100 години".

Пример 4:
Ражда ти се дете. Оказва се че още 10 души са бременни или родили! What the...

Пример 5:
Пие ти се бира - някой вече е купил!

Пример 6:
Играе ти се конкретна настолна игра. Десет часа по-късно, някой познат, който никога не би играл настолни игри (според теб), ти се обажда, че са му подарили една* (същата)настолна игра и не знае какво да я прави.

Както се сещате, това са само позитивните примери, негативните са също в сила, но тогава рядко се сещаме за зависимости и привличане на атомно/молекулно ниво. Всъщност теорията за привличане на материите е горе-долу начина на действие на вселената според квантовата физика. Всичко е едно, погледнато на най-дребното съставно ниво. Или "цялото всичко", както казва една колежка. Съответно, когато една част от материята, от цялото, се насочи към друга част от себе си, се предизвиква привличане на това неосезаемо за нас ниво.
Пример: Пие ви се бира (пак ли!?), scumbag brain почва да ви мъчи и само за това мисли, стомахът ви къркори, за scumbag tongue водата вече няма същия вкус и прочее. Цялото ви тяло се събира около това привличане. За съжаление, ние владеем себе си и вселената, че като ни се припие бира, тя просто да се появява, или като поискаме готино гадже, тя да пада магически от небето силно привлечена към нас по същите причини. Но на атомно ниво, може пък и да сме задвижили една сложна система наречена свят, към това все пак да получиме гадже. Е... системата е сложна, твърде много променливи, твърде много вредители и разсейки на концентрираната воля.

Ноо общо взето, когато сработи НЕсъзнателно, го наричам "закона на Дуда"! Не е за всяка ситуация! Не може да го предизвикате, трябва да стане спонтанно и неочаквано. Ако предизвиквате събития с мисълта си, те са си "просто" квантова физика D=

Може да ви се струва странно и смешно сега, но ще му обърнете внимание... I'm sure you will...
ПП: не редактирам текстовете си за правописни грешки и не ползвам спелчек. Сори! Че гледам хората много се засягат на правопис в интер-нета в последно време =D
_______________
We All are some kind of Family :!:
www.SayanMk.info
Изображение

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Помисли и Tи!
Можете да използвате някои HTML маркери