06 юни 2012

Транзит на Венера 06/06/2012Краят. 7:33, 6/6/2012 , ISO80 , f5.5 , 1/1250 , 4x zoom x4 digital zoom ,  опушено стъкло. Canon A590IS.
/me e мега щастлив в този момент =)Днешното затъмнение, наречено ТРАНЗИТ поради ниските до липсващи стойности на затъмняване, премина между 5:55 и 7:50. Сянката която се виждаше бе на планетата ВЕНЕРА. Следващия път, в който СВЕТЪТ ще може да наблюдава нейното преминаване пред слънцето е 2117г., а при нас досадните облаци за малко да провалят епичния момент. Но не го =D Трябва да отбележа, че съм малко разочарован от лайвкастовете на НАСА ;0 но от др. страна повече висях на покрива и съм ги поглеждал през 30 мин за по 1-2.
Иначе премина така: показа се за има-няма 5 минути, после се скри и чак към 7 за няма и 2 минути пак се появи, след което едва към края се разкъса облачността. Интересното бе, че с филтер+очила+бинокъл го видях най-ясно и отчетливо. С този менте-бинокъл(?) Много странно. И много жалко, че не можах да го заснема, беше просто невероятно през него D=
Свързани теми: Календар Затъмнения (тази година ни остана само едно лунно, догодина ни чака слънчево, а 2015-та ще е най-добрата компилация)
Началото. 6:05

6:10

First sight, 6:11, диск от дискета 1.44Mb 3.5" (стандартна PC дискета)

Вечен спомен, колкото и смешно да звучи на някои... 6:12
Край на момента. В очакване на следваща пролука, 6:30 (опушено стъкло)


Първа възможност, 7:04

Красота :0 В един момент, преди да се загуби имаше облачен филтър през който можеше с обикновени слънцезащитни очила да се гледа, но нямаше кога да реагирам тъй като беше твърде кратък D=
_________________________________________________________________________________

Най-готиното на опушеното стъкло е, че можете да снимате околностите И затъмнението по едно и също време без да имате невероятен фотоапарат.. всъщност бая невероятен трябва да е, че да поддържа такава разлика в контраста изобщо х))
Един интересен начин да се наблюдава затъмнението е през прожекция върху бяла повърхност от бинокъл/телескоп/оптика някаква... естествено при мен нито сработи като хората, нито щеше да може да се види предвид размера и ползваната оптика.. Не ми остана пролука да правя експеримента по време на транзита, това е от Края. 

Но беше kind of cool :D:D 

Ако е затъмнение или по-голям обект, ще се вижда доста по-ясно. Меркурий може би щеше да се вижда.

*le me*. Дани (синът ми) ми натряска очилата в земята наскоро и дясното "стъкло"(пластмаса) леко хлопа, което използвах за възможност да напъхам дискетата (срязана на 1/2) и по този начин имах 1 око за фотото и едно за себе си :3 
_______________
We All are some kind of Family :!:
www.SayanMk.info
Изображение

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Помисли и Tи!
Можете да използвате някои HTML маркери