30 ноември 2010

PAPERCRAFT

 
SayanMk™


Силата на хартията! Невероятно много неща могат да се направят от хартия, не знам дали знаете. И най-хубавото е, че всеки може да си ги направи, което добавя още по-голяма стойност към тях и ги прави незаменими. Даваме 3 лв за комплект куха пластмаса от Илиянци, вместо да си направим украсата ръчно и реално да ни пука и да ѝ се радваме като я погледнем. Уникални! Идва Коледа, отделете малко време за себе си и се порадвайте на възможностите си… Пейпъркрафта може да е колкото успокоителен, толкова и дразнещ и досаден, но резултата в края винаги е един – удовлетворение и радост.


По принцип под пейпъркрафт се разбират „хартиени модели”, но това не са единствените начини за приложение на хартията. За наистина красиви неща от хартия, може да видите блога на Нефчето - http://papercraft-bg.blogspot.com/ За някои неща трябва да си имаш „докосването” както викат американците… Тя го има. Като е за подарък си поръчвам неща от нея, като е за вкъщи си ги правя сам =DD Тъй като ви дадох блог-а ѝ, няма да обяснявам какво е оригами или камигами …

Всъщност тази тема по изключение е толкова за размисъл, колкото да ви покажа с какво се занимавах в продължение наа…3+10+12+2+6 часа, горе-долу… е, не непрестанно естествено. Но все пак помислете дали не искате да си направите и вие по нещичко. Идва Коледа, идват дните за украса!

Назад към темата – НАПРАВИХ СИ “THOUSAND SUNNY GO” =DDD
„Хилядата Слънца” е кораб от вселената на One Piece, аниме, япония. Директен наследник на волята и духа на Going Merry. За на който му пука, има кратко ревю най-долу.

Откакто направих „Going Merry”  ми се щеше и дебнех в нета за модела на Съни. И ето че тази година най-сетне късмета ми се усмихна и някъде към лятото и попаднах на него във форумите на Kaizoku Fansubs, Само че този път вече реших да не си играя с пинесети и игли и да си направя един ГОЛЯМ кораб =D Отидох до маниапринт и го разпечатах във формат А3. Е, скъпичко излезе, за разлика от ръчно оцветявания на места пейпъркрафт, правен до сега, но си струваше (все пак съм бая фен). Иии действително се получи ОГРОМЕН кораб xD Чак се чудя къде ще го държа…

Ето ги и принтовете:

Първата ми работа бе, да ги разрежа – всичко и навсякъде. За целта обаче си отбелязвах номерата на частите на гърба, тъй като иначе трудно щях да се ориентирам.

Започнах сглобяването…

Не изхвърляйте изрезките между другото, складирайте ги някъде, защото не знаете каква и къде може да ви потрябва…

… за бекъп (което в случая да се разбира като „подсилване, подсигуряване на структурата)! Аз не съм майстор, правя нещата сравнително криво, често бъркам при последователността, недочитам менюъла, защото ми е твърде забавно сам да се ориентирам, но най-много държа на бекъпа! До толкова, че както се вижда, използвах буквално инструкциите за целта xDD

И лека полека, гледайки Stargate SG-1 с жена ми (която не го е гледала) и рандом анимета, СЪМ ГОТОВ!!!
<3 しゅっぱつ! ! ! <3

~(thousandsuns)~






                                   +=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+
 "Моето съкровище ли? Ако го искате, ще ви го дам..
Намерете го!! Всичкото на този свят оставих там"
  След тези думи на бившият крал на пиратите Голд Д. Роджър, светът посрещна великата ера на пиратите.

Жанр: Екшън, Приключение, Комедия, Шонен, Военно + елементи на драма, мистерия и фантастика.
Автор: Еичиро Ода
Публикувано в: Jump Comics, Shonen Jump
Старт на мангата: 1997
Старт на анимето: Октомври 20, 1999
450+ епизода, Fuji Tv, Toei Animation
Статус: продължаващо, всяка седмица (почти) излиза епизод/глава.
________________________________________
Историята започва в скромно селце с едно малко момче на име Мънки Д. Луфи, който по грешка изяжда дяволският плод "гому-гому но ми" и става гумен-човек. В този свят съществуват такива плодове, които дават специална сила в замяна на способността плуване (което е доста неприятно, като за пирати).

Десет години по-късно започва същинското приключение на Луфи, минавайки през безброй изпитания, срещайки нови приятели и врагове, откривайки чудесата и тайните на неописуемо просторният свят. Целта му - да открие One Piece и да стане крал на пиратите, тъй като това обещава той, на човекът който спасява живота му и му дава сламената си шапка – Червенокосият Шанкс (един велик пират).

Анимето е страхотно, но се изисква да се навлезе в историята (5-6 епизода), за да ви впечатли. Това е една история за приятелство, приключение и мечти. Арта (начина на рисуване) е доста разкрепостен (и обикновено не се харесва първоначално, но после нещата се преобръщат) и комедията може да е малко трудна за долавяне, ако нямате опит, но е изключително силна.

Любимото ми аниме/манга!

_______________
We All are some kind of Family :!:
www.SayanMk.info
Изображение

1 коментар:

  1. Жестоко е станало! ^^ Аз, между другото, от твойта "Going Merry" се вдъхнових да почна занимания с хартия и все още много ти я уважавам. Тъй че мерси за вдъхновението... и за рекламата. ^_______^

    ОтговорИзтриване

Помисли и Tи!
Можете да използвате някои HTML маркери