04 ноември 2010

Светът, какъвто трябва да е!


©

Тук ще нахвърлям цялата си идеалистична личност с всичките ѝ розови очила…


Светът трябва да е едно цяло. Границите да представляват просто формалност за обособяване на региони/щати, но управлението трябва да е централно и да засяга всичко и всички. Едно общество, един управленски орган, един световен съвет, единен свят!

Обществото трябва да се превъзпита. Хората трябва да се научат да се уважават сами себе си и също толкова отсрещния и също толкова животното на улицата и също толкова евентуалното извънземно и също толкова природата и системата ни на живот. Трябва да се изградят закони за личното и моралното пространство и хората трябва да станат сами съдници на себе си. Контролните органи като полицията трябва да играят само помощна обществена роля – при специални случаи, за всякакви въпроси и помощ.

Военните трябва да се преструктурират в гражданска защита и поделенията и техниката да служат само и единствено за защита на гражданите от природни и чуждоземни бедствия. Оръжията не убиват хора! Хората убиват хора! Това трябва да спре!

Войните и военните трябва да бъдат забранени както и скърцането с вилица по порцеланова чиния! Просто исторически факт. Хората трябва да ги е срам, че са воювали и са влизали в конфликти стигащи до физическа саморазправа.

Земята не трябва да се „дава” под наем на обществото, нито трябва да се плаща данък или други подобни глупости. Земята не е ничия! Трябва да се определят разрешени и допустими територии полагащи се на глава на населението според района.

Учените работещи в дадена област трябва да са в постоянна връзка едни с други, подобно на брокерите на борсата в момента, да работят заедно и да градят заедно, обръщайки внимание на идеите на гражданите и прочее. Знанието и изобретателността трябва да са престиж и да се възнаграждават най-високо.

Знанието трябва да бъде постигано само с интерес и само с идеята за лично самоусъвършенстване. След елементарното възпитание, „културизиращо” човек, показващо възможностите му, другото трябва да е по желание. Хората трябва да преследват знанието за собствено удоволствие, престиж и възвишение.

Елементарните неща за живеене като въздух, храна, вода, хигиена, комуникация и подслон трябва да са осигурени за всеки един жител на планетата. Останалото над това вече ще се изкарва по желание на индивида и на всеки трябва да се дава възможност, стига да желае – да изкарва за повече.

Роботизацията трябва да се развие индустриално още доста, да измести хората от тъй нареченият „къртовски” труд и да осигури храна и вода за човечеството само на цената на електроенергия. Това може би е и ключовият момент към всички останали преврати.

Паричната система трябва да се премахне или да е формалност на фона на живота. Докато не се премахне, трябва да се въведе единен паричен медиум за целия свят.

Хората трябва да заслужават и да си имат ДОВЕРИЕ един на друг. И сурово да се наказва злоупотребата с такова, на обществено и личностно ниво.

Лудите или склонните към престъпления трябва да се наблюдават отблизо и в случай на такова да бъдат премахвани от обществото, в зависимост от случая и перманентно. Провинило се лице трябва да бъде обявено публично и съблюдавано от обществото и контролните органи.

Не трябва да се позволява хората да се бъркат в животите един на друг без причина. Дали човек ще си построи палат на 10 кв.м., ще вари ракия, ще се намушка в двора, или каквото и да е (давам абсурдно силни примери, за да подчертая нуждата от персонално пространство) – стига да не пречи на другия, не трябва да бъде чието и да е достояние или повод за шпиониране и прочее смешни поведенчески модели от миналото. 

Районното правителство трябва да се издържа от хората спрямо това, което са извършили за тях. Правителството трябва да работи за хората, а не обратното.

Всеки човек трябва да има … така да се каже „2 егн-та”. Едното, с което да борави при държавни регистрации (като например – притежание на второто), преминаване на граници и подобни. Второ, публично, с което да се идентифицира като гражданин Х, без да има каквато и да е вероятност от злоупотреба с него. Нещо като световен социален номер, с който да може да прави общо взето всичко, без да се притеснява.

Интернет трябва да представлява платформа за предоставяне на услуги и комуникация на световно ниво, без ограничение в търсената информация, с криптиране на всяка една връзка за гарантиране на личното пространство на човек, с общ достъп (user/pass) до всеки официален сайт на фирма предоставяща дадена услуга.

Всяка подписка или граждански протест на над 50% от населението на даден регион трябва да бъдат вземани под внимание като решение на регионалното правителство.

Трябва да се строят паркове и градинки ЛИШЕНИ от кафета, барове, хотели, площади и т.н. На всяко обществено място трябва да бъде осигурена тоалетна. Безплатна, естествено.

Пушенето трябва да бъде забранено на публични места. Пиянски прояви (включително ходене) трябва да бъдат наказвани като „потенциални нарушители” и да се забрани излизането на пияни по улиците, независимо дали ги возят или водят за каишка. Наркотиците също не пречи да са позволени, както предните 2. Стига да не се изнасят от къщата, да не се търгуват и по какъвто и да е начин да не афектират съседи или други части на обществото.

Зоологическите градини трябва да бъдат забранени, а животните пуснати да живеят в естествените си среди или специално предвидени паркове за тяхното запазване като видове.

Световното правителство трябва да насърчава изкуството и културните мероприятия и едва ли не да плаща на творците, както плаща на учените и мислещите, над осигурения минимум, естествено.

Нормираната работна седмица трябва да бъде 4 дни х 5-6 часа, независимо от дейността. Хора има достатъчно, че да се заместват…

Всяка събота, неделя трябва да има безплатни екскурзии с екскурзовод до дадена дестинация от типа на планина, река, разходка в природен парк/резерват/пещера, която да е по желание и всеки да има възможност да се включи.

На всяко публично място трябва да има инсталирани камери, повечето от които да могат да се видят през интернет от всеки жител на района.

Здравеопазването трябва да е безплатно, както и основното образование.

Вестниците трябва да минат изцяло на електронен вариант, както и тетрадки, бележници и прочее, или да се измисли ефективен пластичен вариант на хартията.

Боклуците трябва да се събират И ПРОИЗВЕЖДАТ разделно, за реализиране на рециклиране и новото им използване. Замърсяването трябва да се преследва както куче преследва бягаща кокошка.

Отглеждането на собствени продукти, засаждането и отглеждането на растения трябва да се възнаграждава, макар и символично. Това трябва хората да го правят от собствено желание – да са възпитани да уважават природата.

Трябва да стане задължително използването на екологични средства за добиване на енергия.

Човечеството трябва да се стреми към космоса и дълбините на морето и съзнанието си, а не към плиткостта на портмонето и малоумието на придобитата и упражнявана на сила власт.

Нагло, а? От тези идеали ми се движат повечето разсъждения по темите засягащи съвременните проблеми на системата. Е, сигурно съм изпуснал нещо, но няма как. За да стане всичко това е нужно само едно нещо - ВОЛЯ, от страна обаче на абсолютно всички хора. Имаме ли волята да нахлузим едни стабилни циментирани маски на цивилизовани граждани, задържим ли ги достатъчно дълго, че да убедим себе си, света ще стане направо розов.

_______________
We All are some kind of Family :!:
www.SayanMk.info
Изображение

2 коментара:

  1. Хммм, не са розови очила всичко това- нещата, които сме си направили - да са сложни и объркани!
    Бих добавила и - всеки да се опита да бъде своето себе си, въпреки всичко и всеки! ;)

    ОтговорИзтриване
  2. И да се опитаме да не си пречим да бъдем себе си =D

    ОтговорИзтриване

Помисли и Tи!
Можете да използвате някои HTML маркери